ODRŽANA DESETA “FOTOGRAFSKA RADIONICA BRIJUNI”

October 02, 2018 · Uncategorized

Fotografska radionica Brijuni doživjela je svoje deseto jubilarno izdanje i kao takva još uvijek je jedina foto radionica ove vrste u Hrvatskoj. Autor i voditelj ove radionice, višestruko je nagrađivani fotograf i snimatelj Marko Vrdoljak koji je zajedno s Nacionalnim parkom Brijuni osmislio ovo višednevno inspirativno i edukativno druženje na Brijunima te je kroz radionicu do sada prošlo premo 250 polaznika i ukupno je nastalo više tisuća fotografskih zapisa arhipelaga koje svojim nastankom i djeljenjem na društvenim mrežama nastavljaju živjeti i promovirati ljepote ovog očuvanog raja prirode i povijesti.

Radionica ima turističko edukativni karakter te uz edukaciju o samoj fotografij i fotografskim tehnikama pruža uvid kroz vođenje autora u sve aspekte i višeslojnost Brijuna. Uz mnogima poznate i turistički uvriježene staze, ova radionica sudionicima omogućuje i posjet tvrđavi Fort Minor na Malom Brijunu, Ornitološkom rezervatu Saline, a deseta radionica omogućila je čak i posjet otočiću Vanga.

Ova vrsta radionica jedinstven je element i privlačenja pažnje turistima da Hrvatsku posjete u pred i posezoni i kao takva predstavlja jedinstven, mogli bi reči pionirski projekt u Hrvatskoj.