NOVA IZLOŽBA “LJEPOTE HRVATSKE” 2018/2019

November 19, 2018 · Uncategorized

Izložba fotografija «Ljepote Hrvatske», fotografa Marka Vrdoljaka, predstavlja priču koja se sastoji od 40 fotografija svjetski poznatih, ali i manje poznatih vizura svih dijelova Hrvatske. Priča je to o bogatstvu kulturne, povijesne ali i prirodne baštine kojom obiluje, geografskim rječnikom rečeno – relativno mala država, prepuna raznolikosti i prirodnih te ljudskom rukom stvorenih bogatstava.
Koloritno upečatljiva, tematski i sadržajno raznolika, predstavljena na velikim formatima uz na svakoj fotografiji naznačenim podacima i kratkim činjeničnim opisima, ova fotografska priča još jednom će nas podsjetiti zašto Hrvatsku svijet naziva biserom Mediterana, pravim draguljem u srcu Europe te jednom od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija.
Izradu i organizaciju izložbe fotografija «Ljepote Hrvatske» financira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske na temelju provedenog Javnog poziva za predlaganje projekata kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti Republike Hrvatske.